Jujube gyümölcs

A jujuba (kínai datolyaszilva) gyógyhatása sokrétű: nyugtató, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és mikrobellenes hatású, támogatja az immunrendszert, segíti az emésztést, és természetes vasforrásként is funkcionál. 

A hagyományos kínai orvoslásban az agyműködés javítására és stresszoldásra is használják, míg klinikailag igazolták hashajtó és sárgaság megelőző hatását is. 

Főbb gyógyhatásai:

  • Immunrendszer támogatása: Magas vitamin (C, B-vitaminok) és ásványi anyag (vas) tartalma, valamint poliszacharidok révén erősíti a védekezőképességet. Energiahiány, fáradtság (természetes vasforrás). 
  • Nyugtató hatás: Csökkenti a stresszt, segíti az alvást, és jótékony hatással van a központi idegrendszerre. Stressz, alvászavarok.
  • Gyulladáscsökkentő & Mikrobaellenes: Triterpénsavak és flavonoidok felelősek ezen tulajdonságaiért, de féregűző hatása is van. Felső légúti panaszok, torokfájás, rekedtség.
  • Emésztési segítség: Támogatja az emésztést, összehúzó hatású is lehet.
  • Keringési rendszer: A benne lévő anyagok (betulin sav, jujubosid B) pozitívan hatnak a vérkeringésre.
  • Bőr- és hajápolás: Tisztítja, nyugtatja a fejbőrt (korpa, viszketés ellen), és antioxidáns tulajdonságai miatt arcápolókban is használják. 

Kiszerelés: 1 tasak, 300 gramm. 

Önmagában fogyasztható, de 2-3 szem gyümölcs forró vízbe is tehető és gyógyteaként is fogyasztható, elfogyasztva a gyümölcsöt is.

Válaszd az egészséget ! 

Kiszállítás: 7 napon belül

7 210 Ft