A jujuba (kínai datolyaszilva) gyógyhatása sokrétű: nyugtató, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és mikrobellenes hatású, támogatja az immunrendszert, segíti az emésztést, és természetes vasforrásként is funkcionál.
A hagyományos kínai orvoslásban az agyműködés javítására és stresszoldásra is használják, míg klinikailag igazolták hashajtó és sárgaság megelőző hatását is.
Főbb gyógyhatásai:
- Immunrendszer támogatása: Magas vitamin (C, B-vitaminok) és ásványi anyag (vas) tartalma, valamint poliszacharidok révén erősíti a védekezőképességet. Energiahiány, fáradtság (természetes vasforrás).
- Nyugtató hatás: Csökkenti a stresszt, segíti az alvást, és jótékony hatással van a központi idegrendszerre. Stressz, alvászavarok.
- Gyulladáscsökkentő & Mikrobaellenes: Triterpénsavak és flavonoidok felelősek ezen tulajdonságaiért, de féregűző hatása is van. Felső légúti panaszok, torokfájás, rekedtség.
- Emésztési segítség: Támogatja az emésztést, összehúzó hatású is lehet.
- Keringési rendszer: A benne lévő anyagok (betulin sav, jujubosid B) pozitívan hatnak a vérkeringésre.
- Bőr- és hajápolás: Tisztítja, nyugtatja a fejbőrt (korpa, viszketés ellen), és antioxidáns tulajdonságai miatt arcápolókban is használják.
Kiszerelés: 1 tasak, 300 gramm.
Önmagában fogyasztható, de 2-3 szem gyümölcs forró vízbe is tehető és gyógyteaként is fogyasztható, elfogyasztva a gyümölcsöt is.
Válaszd az egészséget !
Kiszállítás: 7 napon belül