100 % tisztaságú illóolaj szett

Székelyföldi, 100% orvosi, gyógyszerkönyvi tisztaságú illóolaj szett.

LEVENDULA illóolaj

A levendula egy örökké zöld bokor, keskeny egyenes szürkés-zöldes levelekkel, sok szára van, mindenik végét illatos kékes-lila virágok díszítik. Néhány levendulafajta vadon terem a mediterrán vidékeken, legfontosabb levendulatermesztő helyek pedig Bulgáriában és Franciaországban működnek.

Neve a latin "Lavare" szóból ered, ami mosást jelent, mivel a rómaiak sűrűn használták a fürdési szokásaikhoz. A levendulavirágokkat az ókori Rómában a nyilvános fürdők illatosítására használták. A friss vagy száraz virágokat szétszórták a külömböző termek padlóin, rajtuk járva összezúzták őket, úgy, amikor valaki arrajárt, érezhette finom illatukat. Ősrégi idők óta a levendula hatásos rovarriasztónak bizonyult parfümökben, kölnivizekben vagy szárazon. Csokorba kötötték a lélek nyugtatására.

A levendulát sokan összetévesztik a lavandával, egy más fajhoz tartozó, igénytelenebb sőt hibrid növénnyel, amelynek aromája a kevésbé tájékozottak számára is érezhető módon eltér.

Más néven: illatos levendula, francia levendula, valódi levendula (lavandula vera)

Előállítás módja: gőzlepárlással, a virágokból

Földrajzi származás: Erdély

Megjelenési forma: enyhén sárgás színű, alacsony sűrűségű folyadék

Illatjegye: szívillat

Olfaktív jellemzők: virágillat, fűszerű, édes, jellegzetes

Összetevők (INCI): lavandula angustifolia oil

Tulajdonságok
- hegesítő
- bőrregeneráló
- csillapító hatással van a bőrre
- nyugtató, csillapító hatású
- fájdalomcsökkentő
- fertőzésgátló
- megnyugtató, idegcsillapító hatású
- illatosító

Alkalmazás: 

Az illóolaj remekül használható 

- Légúti megbetegedések gyógyítására, megelőzésére. Inhalálásával orr- és légzéskönnyítő tulajdonságát segíthetjük elő köptető, nyák- és hurutoldó, fertőtlenítős hatása miatt. 

- Enyhíti a fáradtság, kimerültség tüneteit, könnyíti a légzést, csökkenti az izomgörcsöket. 

- Megújító és fájdalomcsillapító hatása miatt sportsérülések kezelésénél is alkalmazzák. Frissítő fürdőhöz, szaunázáshoz, és levegőillatosításra ajánlott. 

- Reuma és izületi gyulladás elleni bedörzsölők, kenőcsök alkotórésze.

Mentális hatások: Megújító hatású, stresszoldó.

Figyelmeztetés: Az illóolajolaj nem toxikus, nem irritáló, fototoxikus hatása nincs. Ne alkalmazzuk terhesség alatt és kisgyermekeknél.

Kiszerelés: 10 ml

Előállítás: Az illóolajat vízgőz vagy száraz desztillációval állítják elő.


CITROMFŰ illóolaj

A citromfű, citronella, lemongrass vagy Indiai verbina évelő fűféle, mely bokor formájában nő, gyorsan szaporodva gyökérzete valóságos hálozatot alkot a földben. Eléri az egy méter magasságot. Indiában honos, ahol napjainkban is vadon terem. Különböző vidékeken fűszerként, gyógynövényként, de illatáért, sőt rovarriasztó tulajdonságáért is használják.

Előállítás módja: gőzlepárlással, a föld feletti részekből

Megjelenési forma: enyhén sárgás tiszta színű, alacsony sűrűségű folyadék

Olfaktív tulajdonságok: friss, citrus és fű illat

A citromfű illóolaj tulajdonságai
- a bőrre és a vénákra tónusjavító hatású
- értágító hatású, serkenti a vérkeringést
- depresszióellenes, az idegrendszerre nyugtató hatású
- rovarriasztó hatású
- szagtalanító, illatosító
- segíti az idegrendszer egyensúlyban tartását.


Miben nyújt segítséget:
- a bőr és az izomzat élénkítésében, frissítésében
- a vérkeringés serkentésében
- narancsbőr kezelésében, érproblémák enyhítésében
- dezodor készítmények és lábápoló krémek megfogalmazásában
- a haj fényességének növelésére megfogalmazott hajápoló készítményekbe
- rovarok elriasztásánál, testspray formájában vagy a beltérbe szórva
- kozmetikai termékek és szappanok illatosításában
- a beltéri légkör illatosításában, felfrissítésében

Hogyan használjuk a citromfű illóolajat?

Önmagában bőrre nem használjuk, csak kozmetikai készítmények, parfümök és aromaterápiás célokra készített kompozíciók összetevőként, valamint krémekbe, masszázskrémekbe, balzsamokba, testtejbe, kenőcsökbe, gélekbe
növényi olajjal hígítva.

- A haj fényességét növelő samponok, balzsamok vagy krémek összetevőjeként.

- a túlzott izzadás ellen készített sprayek, szagtalanító lotionok készítéséhez,

- folyékony vagy szilárd dezodorok összetevőjeként,
- a kellemetlen szag semlegesítésére és szagtalanításra készített lábkrémek összetevőjeként,
- rovarok elriasztására szánt testkrémek és sprayek összetevőként,
- folyékony és szilárd parfümök készítéséhez, egyéb fej-, szív- és alapillatot hordozó esszenciákkal együtt,
- a beltéri légkör illatosítására, felfrissítésére, aromaterápiában, a kellemetlen szagok semlegesítésére.

Tárolás: légmentesen lezárva, száraz helyen, fénytől és melegtől óvva

Alkalmazás:

 Az illóolaj remekül használható légúti megbetegedések gyógyítására, megelőzésére. Inhalálásával orr- és légzéskönnyítő tulajdonságát segíthetjük elő köptető, nyák- és hurutoldó, fertőtlenítős hatása miatt. Enyhíti a fáradtság, kimerültség tüneteit, könnyíti a légzést, csökkenti az izomgörcsöket. Megújító és fájdalomcsillapító hatása miatt sportsérülések kezelésénél is alkalmazzák. Frissítő fürdőhöz, szaunázáshoz, és levegőillatosításra ajánlott. Reuma és izületi gyulladás elleni bedörzsölők, kenőcsök alkotórésze.

Mentális hatások: Megújító hatású, stresszoldó.

Figyelmeztetés: Az illóolajolaj nem toxikus, nem irritáló, fototoxikus hatása nincs. Ne alkalmazzuk terhesség alatt és kisgyermekeknél.

Kiszerelés: 10 ml

Előállítás: Az illóolajat vízgőz vagy száraz desztillációval állítják elő.

ZSÁLYA illóolaj 

A zsálya egy évelő növény, 0,5-1 méter magasra nő, ovális levelei puhák, szürkés-zöldes ezüst színűek, virágai pedig sötétkékek vagy ibolyakékek. Neve a latin "salvere", "gyógyítani, megmenteni" szóból ered és tükrözi a növény gyógyászati értékét.

Tulajdonságok:

  • zsíroldó, narancsbőrellenes
  • hegesítő hatású
  • fertőzésgátló, baktériumölő hatású
  • gombaölő, vírusölő hatású
  • összehúzó hatású
  • ösztrogén-utánzó
  • szabályozza az izzadást

Alkalmazása:

  • elősegíti a zsírok távozását a szövetekből
  • hegesedési nehézségek, helytelen hegesedés esetén
  • dezodorokba, izzadásgátlókba
  • influenzára, vírusos megbetegedésekre
  • ekcémára, bőrfertőzésekre, bőrgyulladásokra
  • PMS szindrómára, rendszertelen ciklusra
  • szájpenészre
  • maszkokba az arcbőr kitisztítására
  • lemosókba a zsíros, pattanásos, felfertőzött arcbőrre
  • narancsbőr ellenes és alakformáló masszázshoz való krémekbe és kenőcsökbe
  • külömböző bőrbetegségek mérsékelésére szánt készítményekbe, mint: bőrgyulladások, külömböző sebek, bőrfekélyek, ekcémák
  • bedörzsölő szerekbe a seborrheás, korpás, gombás fejbőr masszírozásához
  • dezodorokba
  • kézvédő oldatokba, mikróbaölő szerként
  • szájvizekbe, fogpasztákba
  • hasi masszázshoz, a ciklus szabályozására vagy a fájdalmas ciklus esetén
  • ülőfürdőbe (hüvelygombára)
  • növényi olajban hígítva, az alhas és a hát masszírozásához, túlzott izzadás, menopauzás hőhullám esetén
Professzionális felhasználásra, masszázshoz, aromaterápiás kezelésekhez, orvosi szobákba, lélekgyógyászathoz stb. ajánljuk.

Tárolás: jól lezárva, száraz helyen, fénytől és melegtől óvva.

Kiszerelés: fotó szerint, 3 db

Kiszállítás: 1 - 7 nap

11 000 Ft